lördag 16 april 2011

Två perspektiv


Har besökt Årike Fyris på eftermiddagen. Tog bilen dit och kombinerade resan med matinköp på COOP. För ett år sedan skrev jag om Årike Fyris vid flera tillfällen. Eländig dag –nytt liv och Nöjd dag

Min hälsa och min rörlighet har försämrats väldigt mycket om jag jämför med för ett år sedan. Då cyklade jag - nu tog jag bilen. Då orkade jag göra många olika saker under en dag – Nu känns det mycket med två korta utfärder utanför lägenheten. Känns tungt att känna hur kroppen bryts ner och rörligheten och orken försämras. Ett tungt perspektiv på mitt liv.

Ett annat perspektiv på mitt liv är att jag fortfarande har många möjligheter. För att åka bil behöver jag bara ta hissen ner i garaget. Har inga problem att köra bilen. Behöver inte heller bekymra mig för min ekonomi. Bor bra med hiss och har nära till centrum, så jag känner mig nöjd med att jag sålde huset och flyttade in här för drygt fyra år sedan. Så länge det finns möjlighet till vila kan jag göra väldigt mycket olika saker. Dessutom är det alldeles underbart med våren, solen, fåglarna, barnbarnen, m.m.

Ibland kan jag välja vilket perspektiv jag ska ha på mitt liv. Vid andra tillfällen bara sköljer glädjen eller sorgen över mig. Skönt att känslorna tar plats.


Foto: Ana Vera Burin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar