måndag 7 maj 2012

Priviligierad

Livets sprängkraft i en planterad kruka
Jag är en priviligierad person, med bostad, tillsvidarearbete och sjukvård som ger mig det jag behöver. Dessutom har jag en dotter, svärson och tre barnbarn som jag ofta träffar och har mysigt med.

Lycka för mig är när de två äldsta barnbarnen kommer spingande mot mig och ropar mormor. Av niomånaders får jag ofta stora leenden, där hon visar alla två tänderna i underkäken. Leendena kan snabbt förvandlas till andra miner, alltså absolut rakhet och ärlighet i kommunikationen. Också lycka. Livet är också just här och just nu – inte sedan.

Jag känner alltså ofta att det finns så mycket som jag mår bra av, som ger mig glädje och energi. Jag har haft turen att födas i ett rikt land, med barn och ungdomsår i en integrerad familj som hade förutsättningar att tillfredsställa mina viktigaste behov. Visst kan jag också räkna upp mitt livs svårigheter och trauman, men det har jag ingen lust till just nu. Ibland behöver en bearbeta sina egna svårigheter och problem, men visst är det skönt att ibland bara vara, drömma och ha samma förhållningssätt som min dotters 9-månaders, livet är nu och det är så spännande att ta reda på vad som finns bakom nästa krök.
Tror att varje människa kan hitta åtminstone något i sina liv där de också är/har varit priviligierade, även om listorna blir olika långa. Tänker att vi ska synliggöra olika orättvisor, ojämlikheter, men också känna glädje åt våra livs positiva verkligheter.

Nu har jag tillbringat två kvällar med min älsklingsfamilj, mitt PRIO Ett i livet. Har kommit hem efter halv tio både igår och idag. Det var viktigare än att blogga och läsa tidningen.

1 kommentar:

  1. hej. vill bara fråga . .ursäkta att jag kallar dig Du.vilken stöd måste eller väntar du från dina vänner väninnor bekanta . Stämmer det man behöver nån som hör . . .kan ju inte hjälpa min väninna inte ens ge hopp .men skratta tillsammas är tilllåten . tack för svar . .förhand

    SvaraRadera