söndag 22 april 2012

Uppsalaflickornas vårshow

Uppsalaflickorna är en gymnastikförening som bildades i Uppsala 1958. De har verksamhet för såväl flickor som pojkar.  Mina två äldsta barnbarn på 5 år och snart 4 år var med på dagens uppvisning. På åhörarplats satt stolta föräldrar och farmor och mormor och njöt. Minstingen var också med som åhörare och verkade trivas i människomassorna.

Hundratals barn mellan ca 3 år och 15 år uppträdde. Det var ständigt nya grupper som kom in och genomförde sina program. Ingen glänste mer än någon annan. Alla förmedlade något från gymnastikgolvet även om det förstås var stor skillnad på hur avancerade de olika gruppernas framförande var.

Jag njöt lika mycket åt de yngres ”vick på rumpan” och kullerbyttor, som åt de äldres volter och cheerleading.

Underbart med all glädje.

Gymnastikföreningen heter från starten Uppsalaflickorna trots att verksamheten är för båda könen. Det finns säkert en diskussion om ifall föreningen ska byta namn och då kan en fråga sig Varför då?

Tänker att det finns många idrottsföreningar som slutar på pojkarna.

Känner sig flickor välkomna om ordet pojkar finns i namnet och känner sig pojkar välkomna om ordet flickor finns i namnet? Ska en ta bort alla namn som nämner det ena könet, men inte det andra om verksamheten är för alla? Ska en ta bort all könsidentitet i namn för att alla ska känna sig välkomna oavsett en identifierar sig som en hon, en hen eller en han? Vad är viktigast, ett historiskt namn eller ett könslöst namn?
Bilden hämtad från Uppsalaflickornas webbsidor


För övrigt har jag nästan inte varit något trött idag. I morgon är det dags för nya cellgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar