onsdag 11 april 2012

Nu får jag bistånd från kommunen

 Förra veckan hade jag besök av en verksamhetschef inom Vård & bildning, Uppsala kommun. Jag ansökte om städhjälp. Då får en vända sig direkt till en utförare. Idag ringde kommunens städhjälp på dörren, en mycket trevlig kille. Städning är en av hans arbetsuppgifter. Alla som jobbar i innerstaden gör alla hemtjänstuppgifter utifrån socialtjänstlagen. Känns skönt för mig som troligen också kommer att behöva hemtjänst och hemsjukvård.

Nu har jag ett relativt rent hem. Att jag skriver relativt beror på att jag bara kan få hjälp med två rum åt gången och att min hjälp inte kan stanna längre än drygt en timme. Om några månader när alla gömda och glömda skrymslen är genomgångna kommer mitt hem nog att vara renare än det någonsin varit.
Idag fick jag också mitt sedan länge önskade handikapparkeringstillstånd. Så nu vet jag att jag alltid hittar nära parkeringsplatser på Ackis m.m.

Känns så skönt nu när allt viktigt är klart. Det har varit en rätt lång process från att inse att jag behöver hjälp, till att ansöka om hjälpen och slutligen till att få myndigheten att inse att jag har rätt till parkeringstillstånd och till att slutgiltigt ha allt beviljat och klar.

Livet går vidare för mig! När en är 8 månader är livet bara en självklarhet och en rättighet. Inga grubblerier här inte. Oftast finns det något nytt och spännande bakom nästa krök och om något inte är bra så har en rätt att tala om det och få den hjälp en behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar