måndag 2 april 2012

Byte av behandling igen

Cancerfaktorn har ökat med35 procent! Alla cancer- och levervärden har blivit sämrre.  Halaven har nog inte alls fungerat för mig. Det är säkert cancertillväxten som gjort mig så otroligt trött. Så trött som jag varit sista två veckorna har jag nog aldrig varit förut.

Jag träffade idag den onkolog jag känt längst. Mitt första möte med honom var samma månad som jag opererades för bröstcancer, i augusti 1994. Han är också en av Sveriges mest kunniga bröstcanceronkologer. Dessutom litar jag på att han föreslår det han tror är allra bäst för mig. Tryggt med en läkare som har både hjärta och hjärna.

Han hade flera idéer om möjliga behandlingar och tror att jag bör ha två olika cellgifter samtidigt. Beslutet blev att jag ska återgå till Taxotere och Xeloda som jag slutade med i januari 2012. Då slutade vi med denna behandling för att jag fått vätska i lungsäcken. Dessutom hade jag kanske fått nya metastaser i levern. Jag blev lite besviken den gången för jag var inställd på att fortsätta med samma behandling.  Kommer att få ökade doser av båda cellgifterna 130 mg Taxotere och fem tabletter Xeloda per dag i två veckor. Det blir säkert tufft, men jag vill det. Jag vill leva och lungsäcken kan en tömma på vatten om det blir för tungt att andas. Detta ska vi pröva tre gånger med tre veckors mellanrum. Om det fungerar byts sedan Taxotere ut mot ett annat cellgift i tablettform. Frågade min onkolog om han trodde att detta ska hjälpa mig och han svarade JA. Ingen kan veta men jag känner att jag fick energi och mod av hans JA.
Min dotter och minstingen på snart 8 månader var med mig. Känns så skönt när min dotter kan. Hon är ett fint stöd och jag vill också att hon ska veta hur läkarna bedömer min sjukdom och min behandling. Hon har ju också möjlighet att ställa frågor. Dessutom är det en underbar känsla att känna att vi kommer mycket närmare varandra. Lillbarnets närvaro ger mig också energi att kämpa. Trots negativa besked så känner jag alltså framtidstro. Jag ska hänga med, åtminstone ett tag till. Kram på er alla underbara människor.
Ängsklocka från min gamla trädgård

1 kommentar:

  1. Det var tuffa besked. Skönt att du har en onkolog du litar på och att det ändå känns bra med bytet av behandling. Ett "ja" från onkologen är en god början. Lycka till!
    / maria

    SvaraRadera