måndag 10 oktober 2011

Om mitt varande och görande, inputs och output

Nu är det mycket görande. Jobbar halvtid, men har en del övertid, så jag gör framförallt det jag absolut måste i mitt arbete. Dessutom läser jag genusvetenskap på heltid sedan 1 vecka tillbaka. Jag läser och läser och läser massor med intressanta texter. Totalt ska vi läsa 1000 sidor under drygt fyra veckor. Vill alltihop. Tycker det är roligt. Vet att jag inte måste klara kursen på 7,5 poäng, men försöker kanske lite för mycket. Tror samtidigt att all inputs jag får är bra för min hälsa.

På min kurs är jag ensam deltagare över trettio år. De flesta av kursens drygt 30 deltagare är nog under 25 år, så där sitter jag 57 årig cancersjuk tant bland alla ungdomar. Idag har vi haft basgruppssamtal med redovisningsuppgifter. Min grupp bestod av 8 personer. Det är intressant att lyssna på övriga deltagares resonemang och tankar.

I övrigt har jag kommit över den värsta tröttheten efter behandlingen förra måndagen. Cyklade några kilometer igår och ca 8 kilometer idag. Har inte så mycket ork, men det går. Mina fingrar fortsätter att trassla. Stoppar ner vänsterhandens naglar i Alsolsprit för att dra ut vätska och bakterier. Har kompresser runt fingerspetsarna på dagen. Blödde näsblod i morse, eftersom slemhinnorna är påverkade.

Candidasvampen trivs just nu på tungan. Hart dessutom såriga läppar. Sitter just nu med en gurkskiva på underläppen, för att det kanske hjälper och känns skönt. Xeloda påverkar fotsulorna, så de känns lite tunna att gå på. Har haft en del problem med mina bröstkotor, men nu känns det bättre. Äter mindre värktabletter än för några dagar sedan.

Allt jag hämtar in genom genusstudierna, media och samtal med vänner vill jag bearbeta och blogga om. Har massor med uppslag till bloggar, men tiden räcker inte.

Jag trivs alltså och är inte särskilt orolig för min sjukdom just nu. Står ut med alla biverkningar, trots att de tar mycket plats i min vardag. Återkommer med mer reflekterande tankar på bloggen, när jag har mer tid. I övrigt blir det nog framförallt små korta just –nu – bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar