tisdag 2 augusti 2011

Veckan som är

Mer om Israels agerande mot Frihetsteatern
Jag har tidigare bloggat om Israelisk militärs agerande mot Frihetsteatern i Jenin på Västbanken. I P1:s kulturnytt rapporterades att de två frihetsberövade medarbetarna är placerades i säkerhetsfängelse. De har ännu inte fått träffa sin advokat.

Läger om existentiella frågor för ungdomar
Ungdomarna får tid att prata om frågor som de sällan pratar om annars, om djupa relationer, om döden och om andra livsfrågor. Hemma uppfattas ofta dessa frågor som flummiga och samtalen blir ytliga, enligt de intervjuade ungdomarna, i Studie 1. Jag tycker att alla ungdomar borde erbjudas denna möjlighet till samtal, kanske som en icke konfessionell konfirmation.

Politiskt subjektiva rubriker i TT-telegrammen
Märker mer och mer ofta att det smyger sig in politiska synpunkter i nyhetsartiklar från TT som ska uppfattas som objektiva. Urval av nyheter är alltid subjektivt. Men nu lyfts även politiska sanningar in. Ship to Gaza beskrivs som propalestinsk i ett TT-telegram för en dryg vecka sedan, vilket leder tanken till att organisationen är fiender till staten Israel. Istället borde det stå att Ship to Gaza arbetar för att mänskliga rättigheter också ska gälla palestinierna i Gaza och att Israel utsätter befolkningen för en illegal blockad. Små ord betyder ibland väldigt mycket.

Måndag 1 augusti var rubriken till en artikel i lokaltidningen om ekonomin i USA “ USA:s skuldkris. Ett sparpaket på 3000 miljarder gör att man slipper höga skatterna” . Min politiska inställning, liksom Obamas är att skatterna behöver höjas, men rubriksättaren har en annan politisk åsikt, som lätt kan uppfattas som en sanning. Tyvärr omredigeras dessa artiklar på webbsidorna eller så tas de bort. Därför kan jag inte hänvisa till dessa artiklar

Första jobbdagen efter semestern
Cyklade till jobbet när jag var klar med morgonbestyren. Det var många obemannade skrivbord på min arbetsplats. Har två lugna veckor framför mig innan allt kommer igång på allvar. Lyxigt. De flesta kommer tillbaka först nästa vecka. Är ganska nöjd med att ha möjlighet att fortsätta med mitt jobb. Hade gärna varit ledig ytterligare några veckor, men så ska det väl kännas när ledigheten varit behaglig.

Efter jobbet
Fortsätter mitt hålla igång kroppen program. Har gjort min sjukgymnastik två gånger idag. På eftermiddagen genomförde jag sedan hela yogaprogrammet. Därefter cyklade jag över till min dotter med några saker jag köpt. Vi hoppas alla på att lillasyster ska orka tränga sig fram snart, så vi får träffa henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar