onsdag 10 augusti 2011

Lycklig mormor

Nu har jag äntligen fått träffa mitt tredje barnbarn. Hon föddes tjugu minuter i sex i morse. Jag var barnvakt åt de två äldre syskonen. Känner mig jätteglad över att allt gått bra, men också över att jag har orkat vara barnvakt. Vi har haft en mysig morgon och förmiddag.

Barnens pappa kom hem strax före elva. Sedan åkte vi allihop och hämtade lillasyster och min dotter på Akademiska sjukhuset efter lunch. Lillasyster fick sitta mittemellan sin storebror och storasyster i bilen. Satt bakom och såg goa barnhänder gunga bilbarnstolen och klappa lillasyster på kinden.
När jag var tonåring fick jag en bok om Snobben som hette Lycka. Så banalt lycklig som bilderna förmedlar i denna bok känner jag mig nu.

LYCKA är en barnahand som håller mjukt i en ännu mindre barnahand

LYCKA är när storasyster säger ”Min fina lillasyster”

LYCKA är att igen få bli mormor

LYCKA är att jag som cancersjuk kan och orkar

LYCKA är att nya liv föds

LYCKA är lillasyster i mitten med en stolt storebror på ena sidan och en stolt storasyster på andra sidan. Alla åker säkert i bilen på väg till ett ombonat hem där alla viktiga behov kan tillgodoses


Jag är trött men väldigt lycklig.

4 kommentarer:

 1. Åh stort grattis till lilla barnbarnet! Kram

  SvaraRadera
 2. Stort GRATTIS! önskar jag till dig Britt

  SvaraRadera
 3. Tack för alla grattis.Har gjort hela mitt yogaprogram i kväll och känner vilken energi jag fått av att träffa hela min älkslingsfamilj idag. Livet är just nu härligt och jag tänker göra allt jag kan för att orka så mycket som möjligt så länge som möjligt.
  Britt

  SvaraRadera
 4. Stort Grattis till dig som på nytt har fått bli mormor. All lycka till den lilla flickan, mor och mormor önskar jag också.Jag tror och hoppas att du får vara med länge , länge !!! Har denna önskan för mig själv också.
  Varma Hälsningar Inga-Lill

  SvaraRadera