tisdag 21 juni 2011

Dan efter taxoterebehandlingen

Cortisonschemat fungerar ganska bra för mig. Fick sova ganska mycket inatt. Däremot behöver jag vara noga med att skölja munnen så att inte Candidasvampen växer till för mycket. Idag har jag inte varit utanför dörren. Växlar mellan bloggande, vila, facebookande, tidningsläsande, besök av kompis, satt bröddeg, besök av dotter, tvättat, fixat lite mat, vilat osv. Cortisoner ger energi i huvudet och Taxotere gör kroppen trött.

Mår psykiskt bra. Innan jag ska sova ska brödet bakas, för i morgon räcker nog inte orken till för att baka.

4 kommentarer:

 1. Jag är också på dagen efter Taxotere idag.

  Kroppen känns mysko men huvet är igång, så jag kan bara hålla med dig.

  Hoppas ändå vi mår bra imorgon!

  SvaraRadera
 2. Tack Helena för att du skriver att du känner igen dig i Taxotredag två. Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag mår inte bra av kortison. Kroppen blir splittrad och förvirrad, men jag antar att det är viktigt för det allmänna välmåendet.

  Jag hoppas att du snart mår bättre. På vilket sätt visar sig Candidassvampen i din mun?

  Kram

  /Åsa

  SvaraRadera
 4. Hej Åsa
  Candidasvampen gr tungan vit. När den sprider sig mycket så kan det svida. Jag har också haft långt ner i matstrupen och då hade jag svårt att äta.
  Bröstcanceröverläkaren på Akademiska har gjort ett nytt kortisonschem med mycket mindre doser. Det har funkat väldigt bra för mig. Jag tar 16 tabletter 1 timme före behandling, 8 tabletter på kvällen 8 nästa morgon och därefter 4 st på kvällen. Inget kortison vid själva cellgiftdroppet. Be att få samma och hänvisa till Uppsala om du behöver ta mer. Tidigare Taxoterebehandlingar behövde jag ta enorma mängder och mådde jättedåligt.
  Britt

  SvaraRadera