måndag 3 januari 2011

Nu jobbar jag 75 procent

Jag har tidigare skrivit om vara att sjukskriven och att jag istället valt att ta kostnaden för att minska min arbetstid på annat sätt. Jag har ju ekonomiska valmöjligheter. Jag tror att det är många som gör som jag och då försvinner vi ur sjukstatistiken. Regeringen kan påstå att de lyckas få människor i arbete, eftersom många sjuka inte syns i statistiken.

Detta är ett viktigt skäl till att jag från och med idag är sjukskriven på 25 procent. Jag skulle bli mycket förvånad om försäkringskassan inte godkänner min sjukskrivning, men i så fall återkommer jag om detta. Har idag jobbat sju och en halv timme. Känner mig trött och nöjd med dagens förvärv. Har betat av en del på min jobbet-göra-lista.

Under julledigheten har jag också betat av saker på min hemma-görar-lista. På fredag får jag mina nya glasögon, min cykel känns säkrare sedan jag sänkte sadeln och tog bort barnsadeln, m.m. Se Borde göra och uppochner Känner mig nöjd över både mitt varande och mitt görande.

Igår skrev jag om berättelser och media. Fick en kommentar vilket alltid är trevligt. Ole Wästberg skriver att ”det vore fel att se medierna som annat än i första hand kommersiella företag, vars uppgift är att ge avkastning på kapital.” Jag gillar denna form av klarspråk, men är själv inte ett dugg intresserad av att läsa och lyssna till media, som har ett bakomliggande kommersiellt budskap, när det kommersiella intresset är osynligt. Läser däremot gärna ideella tidskrifter, som vill sprida sin information, när det bakomliggande intresset är synligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar