torsdag 25 november 2010

Fråga om jag behöver transporthjälp

Idag har jag haft semester för att istället jobba med ett PM som jag ska lämna in senast tisdag för att kunna bli godkänd på min genusvetarkurs. Dessutom har jag cyklat till Akademiska sjukhuset för att göra en magnetkameraundersökning (MRT). När jag var färdig med undersökningen frågade personalen om jag behövde hjälp med transport hem. Det känns inget bra att få sådana frågor. Är MRT-bilderna så hemska, så de inte tror att jag klarar mig själv? Jag har också tidigare under hösten fått frågor om jag behöver hjälp med att ta mig ner från britsar etc. Avsikten med frågorna är naturligtvis omtanke, men den gör mig illa berörd.

För övrigt formulerar jag PM, letar på webbsidor, bläddrar i böcker och anteckningar, och försöker hålla en röd tråd i mitt skrivande. En del lär jag mig, men framförallt tycker jag att jag bläddrar lite okoncentrerat hit och dit. Ser fram emot att bli färdig med genuskursen och få tid till annat.

1 kommentar:

  1. Åh det där känner jag igen. Frågor och ord tolkas till att det skulle ha något med hälsotillståndet att göra. Lustigt nog när de just tagit bilderna där mina hjärnmestastaser upptäcktes, då var jag helt lugn och helt övertygad om att de sett en frisk hjärna. Så jag ska sluta tolka sånt där. Om det går.

    SvaraRadera