fredag 26 november 2010

Reda och röra

Jag är på många sätt en samlare. Det finns mycket som jag kanske kan ha nytta av och som jag därför behåller. Har inga problem att ge bort det jag verkligen vet att jag inte behöver och någon annan kan har nytta av, men allt det där jag kanske får nytta över.

I kväll har jag sorterat i mitt PM. Det är samma sak där, det blir för långt och för mycket. Istället för att bara ta bort meningar som kanske inte behövs, så gör jag en ny upplaga så det gamla finns kvar i en äldre variant. Mitt PM finns nu i nr 1 tom nr 6. Och jag har många upplagor av det mesta på min dator för att för säkerhets skull spara saker jag kanske kan behöva. Men det händer också att jag rensar bort från datorn.

Livet känns ibland som ett evigt sorterande av tankar och prylar. Fick en kommentar på gårdagens blogg om bemötande.” Frågor och ord tolkas till att det skulle ha något med hälsotillståndet att göra.” Håller med. Märker hur jag behöver sortera in en del av det andra säger och det jag tolkar in i deras kroppsspråk i högen för vänta -med -att -tolka –vad – personen-har –för- syfte –och-tänker. I den högen får mina tankar om andras avsikter ligga och vänta till de antingen sakta luckras upp eller är tillräckligt mogna för att analysera.

Tyckte att jag hade ett bra upplägg och fick ihop den röda tråden både i mitt huvud och på papperet i förmiddags innan jag åkte iväg för att jobba. Nu när jag läst har jag insett att det tar lite mer tid för att få någorlunda reda i röran, precis som med många andra röda-tråden-försök.

I övrigt är jag ganska trött, men kroppen funkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar