söndag 17 juni 2012

Ork och görande i helgen

Den lilla backen upp till Häringe slott
Tror att mina lungsäckar fylls på med vatten, eftersom jag blir mer och mer andfådd. I helgen har vi haft släktmöte på Häringe slott. Åkte dit vid elvatiden i går och kom hem vid fyratiden idag. Var lite orolig för om och i så fall hur mycket jag skulle orka. I slottet på bilden åt vi mat och bodde ungefär hundra meter nedanför denna byggnad. Blev väldigt andfådd och behövde vila på vägen upp till slottet för att få luft. Kändes tungt och jag blir ledsen över orkeslösheten.
En orsak till att lungsäckarna fylls med vatten är alla Taxoterebehandlingen, men det kan också bero på cancermetastaser. Vet att tömning av en lungsäck hjälper, i varje fall för några veckor. Ska därför be om en ny tömning, som tar knappt två dygn. Har också fått mer och mer problem med ödem i höger hand och i fötterna. På högerhanden syns knappast knogarna. Jag hoppas att ödemet också minskar om kroppen får vila från Taxotere. Magen funkar lite bättre. Har jag klarat mig några dagar från illamående.

Mitt mellanbarnbarn fyllde fyra år idag. Hon fick en cykel, som jag redan skrivit om. Var lite osäker på om cykeln var för stor och svår att cykla på. Regnet vräkte ner när hen fick den i morse, men det hade ingen betydelse. Började cykla på vägen upp mot slottet. Mamma höll i bak, men det ville inte barnbarnet. Kan själv och full fart framåt gällde. Underbart att se tilliten till den egna förmågan och samtidigt förståndet att planera cyklandet. Hen bromsade för ankorna och tog det lugnt i svängarna. När vi var tillbaka hemma var det cykel som gällde. Och bättre och bättre gick det. Innan jag gick hade hon lärt sig att starta cyklandet själv, ta det försiktigt i svängarna och anpassa farten efter geografin. Åh vad jag njuter av självtillit och framåtanda.  Tillbaka i min egen säng mår jag riktigt gott.    
Full fart framåt på helt ny cykel
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar