torsdag 14 juni 2012

Könsmärkning, glada nyheter och illamående

Har letat efter en cykel, som mitt snart fyraåriga barnbarn ska få när hen fyller 4 år. Tycker det är oacceptabelt att cyklarna är könsmärkta. Antingen köper man en flickcykel eller en pojkcykel. Detta gör det så mycket svårare för t.ex. en pojke, som vill ha en rosa cykel. Det borde vara en rättighet att få välja varor utifrån vad en tycker om istället för vad marknaden uppfattar som pojkigt eller flickigt, oavsett det handlar om cyklar, kläder, spel eller andra leksaker.
Jag har röstat i Uppsalatidningens omröstning om Uppsalas miljöhjälte.  Tycker det är ett enkelt sätt att visa att miljöfrågor är viktiga. Rösta genom att skicka ett email till redaktionen. redaktion@uppsalatidningen.se

Och så lite glada nyheter.
·         Jag är väldigt nöjd med de få poäng jag läst på genusvetenskapen i Uppsala. Nu har Högskoleverket granskat kvaliteten på Uppsala universitet utifrån en tregradig skala. Masterutbildningen i genusvetenskapfick, som enda i landet, betyget "mycket hög kvalitet". Hoppas fler läser genusvetenskap.
·         Kommunstyrelsen i Uppsala beviljade igår 895 000 kr till ett projekt som jag är delaktig i. Syftet med projektet ”Rätten till min kropp, mina relationer och känslor” är att stärka intellektuellt funktionshindrades självkänsla och integritet. Det är två personer från en kulturförening som ska hålla i arbetet och deras förening har fått pengarna. De ska hålla i workshops, arbeta fram en föreställning och ta fram metodmaterial. Läs om ansökan och beslutet här.
·         Uppsala kommun har köpt in eldrivna tjänstebilar och en laddstation där bilen laddas med solel. Naturligtvis en relativt liten insats. Allra bäst är om människor går, cyklar eller åker miljövänlig kollektivtrafik. Men alla bäckar små….

För övrigt har jag jobbat sex timmar både igår och idag. Blir trött och längtar efter min semester efter midsommar. Har ingen matlust. Idag när jag kom hem kräktes jag, trots att magen var nästan tom. Känner mig sliten och ledsen. Oroar mig över varför jag kräks och mår illa.
Varför måste denna kallas för flickcykel. Det är väl bättre att använda ordet barncykel,
så kan kunden bestämma vad som passar bäst til barnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar