onsdag 18 januari 2012

Kort om min dag

Termometern på min balkong visade på 0 grader i morse. Vädret såg fuktigt och ruggigt ut. Det får bli bil idag tänkte jag. Är rädd för att halka eftersom några bröstkotor kan gå sönder om jag ramlar. När jag kom ut för att slänga sopor kändes det ganska skönt i luften och var inte alls isigt. Ändrade mig och gick till jobbet.

Lyssnade på partiledardebatten under min dryga halvtimmespromenad. Tänkte, gubbar, gubbar, gubbar. Hörde inte orden kön, jämställdhet eller kvinnor och män sägas av någon. Ändå hörde jag i princip allt som sades under 2 timmar. Har fortsatt lyssna nu i kväll. Nyss var det Annie Lööf. Gillade att hon tog upp miljöteknik i början. Tycker att hon hade en positiv ton i debatten. Däremot är jag mycket kritisk till det mesta i centerpartiets politik.

Förväntar mig att Jonas Sjöstedt i sitt anförande säger något om vänsterpartiets feministiska politik. Tyvärr slutade direktsändningen precis när Jonas skulle hålla sitt tal, så jag vet inte vad han sa. Får googla efter det.

Känns skönt att inte längre behöva delta i dessa debatter, som mer verkar handla om någon slags tävling än om olika politiska ideologier och prioriteringar. Det finns så många fakta och konsekvenser av dagens politik som aldrig synas. I morgondagens ledare och artiklar kommer väl skribenterna försöka kora debattens vinnare och förlorare. Politik handlar för mig om vår framtid och människors villkor i vardagen och inte om vem som vann kampen.

I kväll har jag ätit middag med en kompis och sedan gav hon mig healing. Somnade av och till, men när jag var vaken så kände jag hur det pirrade behagligt i min skruttiga högerhand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar