tisdag 13 december 2011

Sann mot sig själv

Kan en vara sann mot sig själv? Vad menas i så fall med att vara det?

Jag tänker så här:
Det finns inga för alltid giltiga sanningar, utom möjligen ytligheter. Att vara sann mot sig själv kan därför aldrig vara att en utgår från samma värderingar hela livet. En förändras som människa. Däremot försöker jag vara sann mot mig själv, genom att stå upp för de viktigaste värden och värderingar jag har.

Jag försöker alltså – men sviker då och då det jag tror på. Ibland blir en konfliktfri tillvaro eller att få tillhöra normen eller kortsiktig bekvämlighet viktigare. Jag tänker dessutom ofta i banor som å ena sidan och å andra sidan, eftersom livet är så komplext. Kan därför ibland välja hur jag ska ta ställning.

För mig blir att vara sann mot sig själv ett ouppnåeligt ideal, som jag ändå försöker leva upp till. För att försöka leva i denna anda, är det också nödvändigt att ge sig själv tid till reflektion och samtal.

För övrigt har jag inte varit utanför lägenheten idag. Min kropp har känts för trött. Jag har nog behövt och också tillåtit mig maximal lathet i min sköna säng. Tänkte vila idag och jobba i morgon.

Pepsi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar