måndag 4 juli 2011

Mer om Ship to Gaza

Mikael Löfgren har skrivit en bra artikel i Aftonbladet där han bl a synliggör Israels demoniserande och förljugna propaganda

”Krigspropagandans effektivaste vapen är demonisering. Motståndarlägret ska i möjligaste mån avhumaniseras, ¬berövas mänskliga egenskaper, tankeförmåga och goda avsikter. Kan ”fienden” framställas som en ansiktslös massa onda ¬extremister ökar acceptansen för den egna våldsanvändningen.”

UD gav inga tydliga svar på vänsterpartiets riksdagsledamot Torbjörn Björnlunds frågor vid ett möte idag om hur Sverige ska agera när frihetsflottan inte tillåts lämna hamnen i Grekland, se pressmedelande.

Västvärldens brist på stöd till den utsatta befolkningen i Gaza kan jämföras med västvärldens brist på stöd när judar försökte fly från nazismen. Israels regerings agerande gentemot palestinierna är nästan jämförbara med nazisternas agerande mot judarna under andra världskriget.

Det är alldeles för få om ens några länders regeringar som i praktiken står upp för mänskliga rättigheter och demokrati. Jag tror att bristen på agerande inte har folkligt stöd och tycker att fler människor bör föra fram sin kritik på mängder av olika sätt. Sluta tiga!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar