söndag 3 juli 2011

Åter vid datorn

Kom hem i kväll efter en tredagarsresa till Oxelösund. Har varit med mamma i sommarstugan på Jogersö. Njutit av soligt väder och blivit servad med god mat.

Som jag skrev i torsdags fick jag en energikick av sjukgymnasten, så nu har jag
• Gjort sjukgymnastikövningarna två gånger om dagen
• Gjort ett kort yogapass varje morgon och dessutom genomfört ett längre pass varje förmiddag
• Vandrat minst en halvtimme i skogen varje dag.

Dessutom har jag tagit mitt första riktiga havsdopp i år. Har lite svårt att simma med min dåligt fungerande högerhand och arm, men det gick att ta sig fram några meter åtminstone. Mamma och jag hittade flera liter kantareller i skogen och dessutom plockade vi blåbär, så nu har jag stekta kantareller och blåbär att längta efter.

Märker att alla övningar förbättrat min kondition och gjort mig lite mjukare och starkare. Är starkt motiverad att fortsätta göra yoga och cykla/promenera. Tror att det har stor betydelse för att minska tröttheten och stärka hälsan. Minns att min onkolog för länge sedan sa att många cancerpatienter dör av att deras kroppar inte orkar med cellgifterna. Jag tänker göra allt jag kan för att min kropp ska klara av Taxoterebehandlingarna länge- länge. Efter första veckans drop-down räknar jag med att hålla igång kroppen. Tänker inte tillåta musklerna att stelna och förtvina om jag kan förhindra detta. Konditionsträning är dessutom bra för hjärta och lungor.

Tycker att alla cancerpatienter borde erbjudas både sjukgymnaster och yoga. I Uppsala finns ingen sjukgymnast för patienter som inte ligger inne på en avdelning. Däremot erbjuds alla att pröva yoga.
Bilden har jag hämtat från Akademiska sjukhusets informationsmaterial om yoga och samtal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar