söndag 26 juni 2011

Och så lite nuläge

Jag har börjat sova länge på morgnarna, till ca tio. Känns lite dubbelt att halva dagen har gått när jag kliver ur sängen. Kollade på bloggen hur jag mådde sjunde dagen efter behandlingen förra gången. Inser att jag mår bättre denna söndag än för tre veckor sedan. Däremot är min tunga lika vit som då, se Dagselände

Jag hade tankar om att slippa starka mediciner för att motverka Candidasvampen, men gav upp denna gång. Tycker att jag skött min mathållning ganska väl, men det verkar inte hjälpa särskilt mycket. Har visserligen ätit lite sötsaker, några godisbitar i går och en bulle för två dagar sedan, så lite självförvållat är mina svampproblem i munnen. Började ta starka mediciner redan i fredags.

För övrigt har jag gjort ett lite längre yogapass idag. Orkade göra några få av mina vanliga 50-minuters övningar. Blev trött och fick mer ont, men tror att det är bra för mig. Behöver tänja mina muskler för att motverka Taxoterebiverkningarnas stelhet. I kväll har jag också cyklat upp för åsen till en kompis på Över Slottsgatan. Var bra andfådd när jag kom fram och gick förstås bitvis. Behövde lägga mig raklång en stund när jag kom fram, men känner mig nöjd över mina kroppsliga insatser.


På hemväg kom jag att tänka på Beppe Wolgers bok, ”Ur en kos dagbok”

"Den 10 november. Vaknade. Åt lite hö. Två strån som fanns kvar. Tittade på Majros. Hon stod kvar på sitt gamla ställe. Tittade på Örsvart. Hon stod kvar på sitt gamla ställe. Regnar ute. Blir mjölkad. Det känns ju rätt skönt. Så mockade dom. Fick mat. Åt. Blev mjölkad. Åt. Somnade."
Känner ett visst systerskap med kossan. Har semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar