tisdag 7 juni 2011

Kort om dagsformen

Klockan är 23.30 och jag ska precis börja blogga. Har massor med saker jag vill skriva om men det får bli en annan dag.

Så här har min dag varit. Sovit halvdåligt, till skillnad mot natten innan och slutet av förra veckan då jag sovit gott. Försov mig till ett jobbmöte som började klockan nio. Kändes helt OK att komma först till tio. Kropp och själ får ta den tid som behövs, om jag inte absolut måste vara på ett möte vid en viss tid.

Tog bilen eftersom orken inte räcker till att gå/cykla. Hoppas kunna cykla i morgon när jag inte behöver åka runt till flera ställen. Idag skulle jag till labb. Hade missat att jag därefter hade ett möte med två chefer. Efter ackisbesök blev det därför biltur tillbaka till jobbet . Hann vila en halvtimme före chefsmötet.

Som jag tidigare skrivit är inte matlusten den bästa. Kombinationen arbetskamrat som hade hemgjord paj i pajform med till jobbet och ostekt lövbiff hemma i kylskåpet gjorde att jag svängde förbi IKEA efter jobbet. Köpte 10 små pajformer, några blomkrukor, 6 stora dricksglas och en halvliters ståltermos.

Väl hemma strax före sex gjorde jag pajdeg på dinkelmjöl och smör. Enligt information på nätet göder vetemjöl och socker candidasvampen, därav dinkelmjöl i pajdegen. Därefter vilade jag i varm sol på balkongen i en halvtimme.

Så gjorde jag klart pajskalen och satte in i ugnen. Stekte lövbiff, lök och salvia. Tinade broccoli och lite spenat. Blandade ägg, lite mjölk, lite sky, lite salt och övriga ingredienser. Hällde på omelettröran i 10 st halvfärdiga pajer, strödde över ost och så in i ugnen. Lövbiffen hade jag skurit i fina bitar.

Kvart över nio var mina egenkomponerade pajer klara. Var lite orolig för att det inte skulle smaka så gott som jag fantiserat om. Det blev gott, så nu har jag 9 matportioner varav 7 i frysen att se fram emot att få äta.

Innan detta bloggskrivande har jag också pratat med en kompis och gått igenom mejlen. I morse visste jag väldigt lite om min dags innehåll. Nu har mycket rullat på efter hand. Är mycket trött, men kan konstatera att jag faktiskt har klarat att stå på bena och vara aktiv i många timmar. Är på väg tillbaka med orken efter Taxoterebehandlingen. Känns bra.

Junisommar i min gamla trädgård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar