torsdag 6 januari 2011

Snö, lathet och godisätande

Min enda plan för idag har varit att göra yoga utifrån en CD jag har. Yogaprogrammet tar en timme och jag har fortfarande inte kommit i gång. Har istället börjat blogga och äter godis. Låter latmasken, sockersuget och lusten styra. Snön yr utanför fönstret och det känns bra att vara skyddad i husvärmen.

Igår var jag på middag hos en kompis. Vi var nio kvinnor som hade trevligt, åt gott och drack alkohol. Som alltid kunde jag inte låta bli att prata om det som engagerar mig, så det blev samtal om könsidentitet och könsuttryck. Det finns så många nya begrepp som handlar om transpersoner och jag vet hur lång tid det tagit för mig att någorlunda förstå vad det handlar om och hålla isär olika kategorier och hur man vill benämna sig. Därför är jag inte särskilt förvånad över att många vid matbordet blandade ihop sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.
Tänker att ju mer vi pratar om transsexualitet (könsbyte), intersexualitet (född med oklar könstillhörighet), intergender (könsidentitet som är mellan eller bortom de traditionella könskategorierna man och kvinna) och transvestism(har behov av att klä sig och agera som ett annat kön), desto mer kunskap får vi alla om hur många olika identiteter och positioner vi kan ha som människor. Vill du läsa mer om transpersoner, så har RFSL ungdom utmärkta webbsidor om.

En kompis som hade bil skulle sedan skjutsa mig hem. Hennes bil fastnade i all snön, så det blev taxi för oss båda hem till mig istället. Detta gjorde att jag hade turen att få ha långa och givande samtal med henne inatt och i morse. Idag har vi varit och skottat loss hennes bil. Nu är jag åter ensam i min lägenhet, vilket är trivsamt när jag är fylld av positiva tankar utifrån mina samtal med min kompis.

Känner av svagheten i arm och hand, fumligheten i fingrarna av Taxolets nervpåverkan, mitt onda bak i rumpan och hostan. Har börjat vänja mig vid mina krämpor och mår i övrigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar