söndag 19 december 2010

Söndag

Känner mig oändligt trött. Tycker att jag blivit ganska bra på att anpassa dagen till orken, men har svårt att acceptera att det ska vara så lite jag orkar. Hoppas på att det beror på förkylning och att cellgifterna ännu inte slagit ut tillräckligt mycket cancer, men att cellgifterna gör det näst gång (på torsdag 23 december).

Lyssnade nyss på Nina Björks krönika. Skönt att hon synliggör dagens socialdemokratiska lednings intresse av att ha makt för maktens skull, inte för att bygga ett annat och bättre samhälle. Har själv många gånger stångats med socialdemokrater som strider för positioner, istället för att komma med förslag på politikens innehåll. Har också träffat många socialdemokrater som vill använda politik för att förändra, men många av dem har haft svårt att göra karriär i det egna partiet.

Också bra att Nina Björk problematiserar att demokrati ibland likställs med att lyssna på medborgarna, istället för det politik borde handla om, nämligen att driva en politisk linje man själv står för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar