onsdag 8 december 2010

Nöjd

Modet att tänka nytt pratar Lisbeth Gustafsson om i dagens tankar för dagen. Vi vet vad vi borde göra och Lisbeth pratar om att politiska partier är för rädda agera, eftersom budskapet inte kortsiktigt gynnar merparten av väljarna. Jag tycker att vänsterpartiet oftast står upp för solidaritet, men även i mitt parti saknas mod att tänka nytt. Alla partier har nog alldeles för mycket interna maktspel i gamla strukturer och saknar moralisk mod. Lisbeth har kraft och engagemang bakom sitt budskap, vilket gör det extra njutbart att lyssna.

Har nyss läst vänsterpartiets uttalande Nolltolerans mot rasism som än så länge bara verkar finnas på Facebook. Det är tydligt och med bra innehåll om maktfrågorna i samhället.

Har haft bra samtal om normkritiskt förhållningssätt på jobbet och läst två bra likabehandlingsplaner för grundskolan. Diskrimineringsombudsmannen har tagit fram ett bra planverktyg för förskolors och skolors arbete med likabehandlingsplaner, som bygger på samtliga diskrimineringsgrunder.

I morse var himlen både blå och rosa när jag cyklade till jobbet. Njöt av den knarrande snön, de välplogade cykelvägarna och den bitande kylan. Har umgåtts med mina barnbarn och deras farmor hela eftermiddagen och halva kvällen. Också njutbart, så nu är det en nöjd Britt som gott och lagt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar