lördag 14 augusti 2010

En dag med tid för eftertanke

Jag brukar ofta ha fullt upp med projekt jag gör och vill göra. Likaså brukar jag ofta ligga efter i min tidsplanering. Idag är det tvärtom. Jag har tid, tid till eftertanke och tid till att välja hur jag vill använda dagens tid.

Jag har i och för sig gjort en del saker. Varit på Fyristorg och köpt ekologiska grönsaker direkt av odlarna, sedan har jag varit och klippt mig. Har också varit iväg en sväng och plockat blåbär med en kompis. Dessutom var dotter med familj förbi och lånade cykelpunkt. Hemma har jag småfixat lite, ringt några samtal och gjort en god middag av mina inköpta rödbetor, gröna brytbönor, rödlök och potatis. Det blev tre olika sallader med tillsatta rostade valnötter, rostade solrosfrön och balkongens kryddor (timjan, salvia, basilika och dragon).

Det känns det som jag kommit in i ett sommarförhållningssätt, som är skönt, en lugn rytm.


Tog fram några bilder att ha till bloggen. Hittade ett gammalt foto och ett tidningsurklipp som lokaltidningen tog när det var ett reportage om mig, cancern och de cellgiftsbehandlingar jag genomgick våren och vintern 1999. Tidningsbilden täckte hela lokaltidningens framsida och jag blev lite omskakad. Hade svårt att acceptera den bild tidningen valt, men många av mina vänner tyckte om den. De ansåg att bilden valts för att jag såg ut att vara fylld av energi och kraft. Jag tyckte bättre om den bild som du ser längre ner.

Jag har tidigare skrivit hur jag känner när jag tappar håret och om att vara tunnhårig. Om hår och avundsjuka . När jag tittar på bilderna av mig för 11 år sedan, så känns det att jag blivit äldre. Trivs inte heller lika bra utan hår. Tror det krävs mer mod att raka sig när man är 56 år jämfört med när man är 45. Åldersnoja. Tittar i varje fall på alla jag möter som inte har något hår och undrar om det är egna val eller om det är pga cancerbehandlingar. Känner en gemenskap när jag tror att avsaknaden av hår beror på cancer.

För övrigt är ryggen ännu lite bättre, men inte bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar