tisdag 29 juni 2010

Meningen med livet

Vad är meningen med livet? Finns det överhuvudtaget någon mening? Ett svar är att meningen är att bidra till att människor kan fortsätta leva på jorden och att vara solidarisk med andra människor.

Jag läste för länge sedan att ett skäl till att Homo Sapiens överlevt och spridit sig över hela jorden är mormorsgenen. Med morsmorsgenen menas att när kvinnor kommer i klimakteriet och inte längre kan föda egna barn kan man bidra till att andras barn och egna barnbarn får sina behov tillgodosedda. Mormosrsgenen innebär alltså att det blir fler vuxna än föräldrarna som kan hjälpa till med barnen och då överlever fler barn. Att bidra till att alla barn får en bra uppväxt tycker jag också är en mening med livet.

I morgon ska jag bjuda min dotter med familj på middag. Kanske är det lite morsmorsgen som spökar men framförallt är det att jag blir glad och mår bra av att träffa barn och barnbarn. Meningen med livet kan knappast bara vara att leva präktigt och solidariskt, för vi har ju fått lite skratt- och måbragener och också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar