fredag 10 februari 2012

Vision om hållbar jämlikhet

Reinfeldt har startat en debatt om höjd pensionsålder. Det är ganska självklart att moderatledaren inte låtsas om dagens ojämlika och ojämställda livs- och arbetsvillkor i sina provocerande uttalanden. I den moderata retoriken har alla individer lika möjligheter, så den som får slita hårt med låg lön får skylla sig själv. Den faktiska moderata politiken går ut på att öka klassklyftorna och gynna de redan rika.

 I dagens samhälle innebär höjd pensionsålder ytterligare ökade klassklyftor.
Jag har visioner om en rättvis och jämlik värld, där människor varken skor sig på andra eller på bekostnad ett hållbart klot. I mina visioner ingår att alla människor har en hälsosam och stimulerande arbetsmiljö och alla har möjlighet att utbilda sig oavsett en är 20 år, 40 år, 60 år eller 80 år. I min vision ingår att människor inte längtar efter att bli färdiga med arbetslivet utan längtar efter att få utvecklas i arbetslivet. Likaså att arbetsdagen inte är längre än att en också har tid till sociala relationer och en stimulerande fritid.
I min vision finns inga stora inkomstskillnader, ingen behöver oroa sig för att pengarna inte ska räcka om en blir sjuk eller arbetslös eller när en blir pensionär. I min vision vill människor bidra med sitt arbete. Därför fortsätter människor att arbeta på olika sätt högt upp i åldrarna, inte för att en måste, utan för att en helt enkelt vill och mår bra av det.
För att uppnå min vision behövs såväl klasskamp, som kvinnokamp, som kamp mot rasismen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar